Toukokuun lopussa kävimme Joensuun Kv-näyttelyssä, sertiä ei tullut ja lähdimmekin heti kotia kohti.

Kesäkuussa kävimme Leppävirralla ensimmäisen kerran katsomassa millainen Nome koe oikein on. Vene oli tässä kokeessa hyvinkin mielenkiintoinen ja se oikeastaan ajoi kokeen ihan sivuraiteilleen. Linjalle lähetys ei onnistunut ollenkaan. Ruudusta tuli jänis sekin hieman hiljaisella tahdilla, kaksoismarkkeerauksessa karattiin paukkunoutoon ja koe loppui siihen. Kiitos ja näkemiin.

Kesäkuussa kävimme myös Himoksella tollerileirillä, jossa osallistuimme WT-ryhmään. Tästä koemuodosta jäi mielenkiintoinen vaikutelma ja tulevaisuudessa (ensi talvena) otamme sen mukaan treenaukseen. Malttia ja rauhallisuutta kun herralta tuntuu löytyvän.

Heinäkuun alussa kävimme Savon Nuuskujen Nome kokeesa Paukarlahden maastoissa (juuri se samainen hippileiri alue). Kokeessa tuomarina toimi Erkko Salo josta jäi positiivinen ja rotusyrjimätön kuva. Koe  jäi taas valitettavasti kesken, kaikki osa-alueet kun ei herran päässä vielä yhdisty ja homma menee sekoiluksi. Markkeeraukset olivat taas ok, mutta linja järven rannalla oli haasteellinen. Vesi vei voiton ja Teuvo ei jaksanut keskittyä itse asiaan ja  siihen koe sitten jäi. Nyt kun tuo maaginen kahden vuoden ikäkin on saavutettu, niin jospa Teukan maltti ja valtti vielä kehittyisi enemmän ja saisimme  Nome kokeista tuloksia.

Heinäkuussa Ylivieskan Kv-näyttelyssä Teuvo oli sitten parhaimmillaan (vaikkakin meidän mielestä ihan hirveän huonossa karvassa jne...)Teuvo oli kuitenkin paras uros ja rotunsa paras. Pääsimme siis edustamaan isoon kehään. Siellä ei muiden noutajien kanssa pitkään pyöritty kun käteltiin svedutätiä ädjö tyyliin.

Kaksi sertiä oli kasassa ja suunnittelimme sertin metsästystä seuraavaksi Kuopion Kv-näyttelystä.

Perjantai 6.8.2010 olikin sitten ikimuistoinen päivä. Tuomari Pekka Teini katsoi Teuvon parhaaksi urokseksi, palkiten sertillä (kolmannella) ja cacibilla. Joten Teuvosta tuli FI MVA

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin....