Perjantaina 20.8 päästiin aloittamaan jahtivuosi 2010 sorsastuksella.Joten perjantai aamuna suunnattin ajoissa jo Iisalmeen.

Iisalmessa suuntasimme Pääkkäänsaareen hyvissä ajoin ennen klo.12 valitsemaan hyvää passipaikkaa. Sää oli hyvin aurinkoinen ja suht' lämmin. Muutamia muita metsästäjiä näkyi puskissa väijymässä sorsia,mutta mitään viime vuotisen tapaista väen ryntäystä emme nähneet. Ja sama kuultiin klo.12 jolloin kuului vain muutamia laukauksia verrattuna viime vuotiseen paukutukseen.

Sorsia ei lentänyt paljoa aloituksen aikana,muutaman sorsan parvissa lensivät korkealla.

Iltalento oli myöskin hyvin hiljainen, ja tästä saa kiittää osakseen "naapuripuskan" Ramboa joka ampui kaikkea mikä taivaalla liikkui. Tällaiset ääliöt onneksi häviävät varmaankin aloituksen jälkeen (ainakin toivon niin).

Lauantaina kävimme aamulla koluamassa heinikot haavakoiden varalra. Saldo 0 aamulta ja ruokailemassakaan ei nähty yhtään. Lauantain iltalento oli surkea 4 sorsaa (3 tavia ja 1 heinäsorsa) lensi isolle selälle korkealla. Lauantai illan sateinen sää olisi ollut otollinen hyvälle iltalennolle,mutta toisin oli.

Sunnuntai aamuna olimme jo viiden jälkeen kuuntelemassa kaislikoiden suhinaa kaatosateessa. Kaksi pomppusorsaa Teuvo ajoi ylös ja ohihan niistä ammuin.

Teuvo toimi passissa hyvin, oli hiljaa ja tarkkaavainen kun laukaus kuului jostain päin järveä. Katse oli suurimmaksi osaksi aikaa kohti järveä tomera ja tarkkaava. Harmi ettei saatu Teuvolla alas riistaa ja hakuja.Hyvänä passiiviharjoituksena tämä ainankin kävi,kasvattaen malttia.Mutta heinikossa haavakoiden etsintä ainakin oli tehokasta,vaikkakaan emme yhtään löytäneet.

Tästä on jahtivuotta 2010 hyvä jatkaa.